News Image
Пожелтение эпоксидной смолы

 

Epoxidul devine galben?

Din păcate, toate rășinile devin galbene

 

Din păcate, toate rășinile se îngălbenesc în timp, oricât de regretabil ar suna - soarele nu numai că ne încălzește, dar ne strică și bijuteriile. Cu toate acestea, tehnologii au prezentat lumii rășinilor epoxidice un miracol incredibil - un filtru UV, un aditiv care împiedică rășina să devină galbenă sub influența soarelui pentru o perioadă foarte si foarte lungă (5-10 ani).

 

În rășinile de înaltă calitate, acest filtru este deja inclus în compoziție, astfel încât să nu aveți de ales decât să creați capodopere timp de secole. Dar unii producători nu sa stie dacă adaugă aceste filtre și cât de bune sunt acestea - totul depinde de onestitatea fiecărei companii. Din partea noastră, putem asigura că rășinile noastre au obținut o protecție excelentă împotriva îngălbenirii chiar și în etapa de planificare a întreprinderii și putem sa oferim această garanție, deoarece sediul central al companiei noastre, situat în Italia, a efectuat propriile cercetări de laborator.

 

Conform rezultatelor testelor, Resinpro SRL oferă o garanție de neingălbenire pentru produsele fabricate din rășinile noastre (Trasparente, Art Pro, Liquidissima, Epoxytable-5) în următoarele condiții:

 

Condiții similare depozitării în interior, fără expunere permanentă la lumina directă a soarelui: 60 de luni de la data producției.

 

Condiții similare depozitării în aer liber cu expunere frecventă la lumina directă a soarelui: 12 luni de la data producției.

 

Vă rugăm să rețineți că vorbim despre rășini pure, excluzând diverse lacuri și aditivi.

 

Deoarece condițiile în care utilizați rășina depind în mare măsură de mulți factori, inclusiv clima, perioada anului și multe altele, tehnologii au decis să efectueze analiza în cele mai severe condiții pentru rășină în ceea ce privește îngălbenirea - vara la căldură (unde fără ea vara în Italia ). Astfel, analiza va fi relevantă pentru toate climele pentru următoarele produse.

 

Conform rezultatelor testelor interne „Nr. 01375 / UV”:

 Sisteme epoxidice bicomponente, în condiții similare depozitării în interior, fără expunere permanentă la lumina directă a soarelui:

 

 Rășină „Trasparente”: primele semne de îngălbenire: 60 de luni de la data producției. Rezistența la UV este mare.

 

 Rășină „Art Pro”: primele semne de îngălbenire: 60 de luni de la data producției. Rezistența la UV este mare.

 Rășină Liquidissima: primele semne de îngălbenire: 60 de luni de la data producției. Rezistența la UV este mare

. Rășină Epoxitable-5: primele semne de îngălbenire: 60 de luni de la data fabricației. Rezistența la UV este mare.

 

Conform rezultatelor testelor interne „Nr. 01375 / UV”: Sisteme epoxidice cu 2 componente, în condiții similare depozitării în exterior, cu expunere frecventă la lumina directă a soarelui:

Rășină „Trasparente”: primele semne de îngălbenire: 12 luni de la data fabricației. Rezistența la UV este mare.

 Rășina „Art Pro”: primele semne de îngălbenire: 12 luni de la data producției. Rezistența la UV este mare.

 Rășină Liquidissima: primele semne de îngălbenire: 12 luni de la data producției. Rezistența la UV este mare.

 Rășină Epoxitable-5: primele semne de îngălbenire: 12 luni de la data fabricației. Rezistența la UV este mare. 

Documente care conțin rezultatele testelor:

Microsoft Word – Certificate Indoor A-01375-UV dd. 20.11

Microsoft Word – Certificate Outdoor B-01375-UV dd. 21.11

Microsoft Word – LAB TEST 01375-UV dd. 14.11

Concluzie 

După cum puteți vedea, perioada de îngălbenire a rășinii depinde de locul în care este depozitat produsul - în interior, în afara razelor solare sau în aer liber, sub soare constant. În consecință, pentru ca decorarea, masa sau imaginea dvs. să dureze mai mult, trebuie să încercați să le păstrați mai puțin la soare.

 

2021-01-20 - 2021-04-30